Pivnice Shönthal
Tak jo. Schonthal teď provozují Vietnamci. Z legendární pivnice, kam jsme chodili v devadesátkách, je teď asijské bistro.
Ne. Není to bistro. Je to restaurace, kterou mají štamgasti rádi. Ti štamgasti, co sem chodili v době, kdy tady hrával Pepa Streichl a ti se cítí jako v bavlnce i dnes. Proč?
Protože nás obsluhuje Toni. Vietnamec, co si vysoužil to, že my, štamgasti, místní a sousedi, jsme pro něj vyrobili stránky a posíláme zde přátele na skvělé jídlo. Toni je dříč, dělá více než musí a zaslouží si od nás obrovský respekt.
A hlavně: umí. Je fuk, jestli dorazíte na polední meníčko nebo na večerní párty v deseti lidech z kanclu nebo s rodinkou. Když vaří Toni, bude vám chutnat. Zkoušíme to každý den a funguje to jako švýcarské hodinky. Objednáme si jídlo – a je skvělé. A pak zase a zase a zase. A je jedno, co si dáte. Jídlo je vždy skvělé.
Jasně, že Toni nebude přednášet na výšce o české literatuře, ale nikomu nevadí, že neumí skloňovat a občas přehodí slova ve větě.